Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Στολές

ΣΧΕΤ. :   α.   Φ.456/3/645813/Σ.1291/17 Φεβ 23/ΓΕΣ/Β1

              β.   Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14/30.03.2023 έγγραφο ΕΣΠΕΕΡΟΔ

              Κύριε Αρχηγέ.

 Σας αποστέλλουμε συνημμένως το σχετικό (β) έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) με το οποίο αναφέρονται τα προβλήματα και δυσχέρειες των συναδέλφων του Σ.Ξ. αναφορικά με τις διαδικασίες χορήγησης των προβλεπομένων στολών τους.

 Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανωτέρω Ένωση, από το προσωπικό του ΣΞ ζητείται η άριστη εμφάνιση για τις στολές, δίχως όμως η Υπηρεσία να έχει προηγουμένως (και επί σειρά ετών) μεριμνήσει για τη χορήγηση των απαιτούμενων ειδών ιματισμού.

 Υπενθυμίζουμε ότι, ούτε η ραφή νέων στολών είναι φτηνή, ούτε η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού με προβλεπόμενες προδιαγραφές κατασκευής (που φέρνει σε προτεραιότητα είδη επιχειρήσεων). Ως εκ τούτου απαιτήσεις της Υπηρεσίας που έχουν ως δαμόκλειο σπάθη την περίπτωση «που δεν», κινούνται στα όρια της αυθαιρεσίας.

 Κατόπιν των ανωτέρω συμφωνούμε με τις προτάσεις της Ένωσης και ζητάμε την ανάκληση του (α) σχετικού, ενώ παράλληλα πρέπει να να επικαιροποιηθεί και ενισχυθεί η υφιστάμενη διαδικασία χορήγησης ειδών ιματισμού. Παράλληλα εκτιμάται ότι:

          α. Είναι εφικτό να εξεταστεί μια λύση τύπου πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ώστε τα στελέχη να προμηθεύονται τα είδη που χρειάζονται.

          β. Πρέπει να θεσπιστεί σε πάγια βάση δυνατότητα αποστολής ειδών στολών με υπηρεσιακά μέσα και διαδικασίες με μέριμνα του 700 ΣΕ.

 Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.  

 Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.