Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Δευ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Πρώιμη έναρξη περιπόλων δασοπροστασίας - πυρασφάλειας

  1. Με το παρόν έγγραφό μας, αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε παράπονα και ανησυχίες συναδέλφων μας, ύστερα από δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε ηλεκτρονικές σελίδες του διαδικτύου, στρατιωτικού και μη περιεχομένου, που αφορούσαν στην πραγματοποίηση περιπόλων δασοπροστασίας – πυρασφάλειας αμιγώς από Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  2. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (συμπεριλαμβανομένου και εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων), αποφασίστηκε η άμεση ενεργοποίηση και εκπομπή περιπόλων δασοπροστασίας σε αρκετά σημεία της ηπειρωτικής αλλά και νησιωτικής Ελλάδας.
  3. Σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από την επίσημη έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου (01 Μαΐου 2024), οι στρατιωτικοί για μία ακόμη φορά, έρχονται να καλύψουν τις αναρίθμητες παθογένειες και κενά του Ελληνικού κράτους, δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη υπηρεσιακή τους καθημερινότητα, αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους, απόρροια της έλλειψης γνώσεων, μέσων και υλικών όπως ήδη έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
  4. Η Ένωση μας, διερωτάται πότε θα σταματήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους να αποτελούν πανάκεια δια πάσαν νόσον;
  5. Η ΠΟΕΣ στην οποία αποστέλλεται το παρόν παρακαλείται για τις κατά την κρίση της ενέργειές της.
  6. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.