Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Κυρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ:   Ψηφιακή Ταυτοποίηση Στρατιωτικών

ΣΧΕΤ.:   Υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1920/2021 έγγραφό μας

             Κύριοι Υπουργοί.

Δύο σχεδόν έτη συμπληρώνονται από τότε που, με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, θεσπίστηκε μια σημαντική καινοτομία, της δυνατότητας ταυτοπροσωπίας των πολιτών σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας (smartphones), γεγονός που απλουστεύει και απλοποιεί την καθημερινότητα των πολιτών. Βεβαίως, όπως είχαμε αναδείξει ήδη από τότε οι στρατιωτικοί «εξαιρούνται» ακόμα και σήμερα και αυτό διότι δεν γίνεται αποδεκτή η στρατιωτική ταυτότητα. Κοινώς, για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες β’ κατηγορίας και μάλιστα για ένα πρόβλημα (αντικατάσταση ταυτοτήτων) που έχει εξαγγελθεί κατ’ επανάληψη πρόκειται να επιλυθεί «προσεχώς».

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση ανάληψη ενεργειών ώστε οι στρατιωτικοί να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις ψηφιακές διευκολύνσεις εξ ίσου με το σύνολο των πολιτών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.  

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.    .