Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                           Αθήνα, 1 Μαρτίου 2024

        Η Ομοσπονδία μας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον  Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, τον Υπαρχηγό ΓΕΝ Υποναύαρχο Γεώργιο Φλώρο ΠΝ  και αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Δημήτριο Μεθενίτη ΠΝ, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Αλέξανδρο Σγουρό ΠΝ και τον αναπληρωτή Ταμία ΕΠΟΠ Επιλοχία (ΔΒ) Σωτήριο Τουλάκη.

        Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, κατά το οποίο παραδόθηκε πλήρες ενημερωτικό με τις παρατηρήσεις και τα σύντομα σχόλια της Π.Ο.Ε.Σ. για πλήθος θεμάτων που απασχολούν το προσωπικό του ΠΝ, τα οποία παρουσιάστηκαν λεπτομερώς.

        Οι κυριότεροι προβληματισμοί περιστράφηκαν γύρω από το μείζον πρόβλημα των παραιτήσεων στο ΠΝ και τους λόγους που οδηγούν το προσωπικό σε αυτές, καθώς και γύρω από τις συνθήκες εργασίας. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν  ιδιαίτερα εποικοδομητικός και μας δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο παράγοντας «άνθρωπος» βρίσκεται στο επίκεντρο της Διοικήσεως και των προτεραιοτήτων της Ηγεσίας του ΠΝ και του κ. Αρχηγού ειδικώς. 

        Παράλληλα, συζητήθηκαν επιπλέον σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό, όπως οικονομικής φύσεως (πχ το επίδομα Στόλου), θέματα μέριμνας για το προσωπικό, υγείας και ασφάλειας, σταδιοδρομικά ζητήματα (όπως οι απολύσεις προσωπικού για λόγους Υγείας), ενώ σχολιάσαμε τα θέματα των κυοφορούμενων ενοποιήσεων των στρατιωτικών νοσοκομείων και των Μετοχικών Ταμείων. Έμφαση δόθηκε στο μείζον πρόβλημα των πρόωρων αποστρατειών των ΕΠΟΠ, όπου και διαπιστώσαμε την έμπρακτη στήριξη της Ηγεσίας του ΠΝ προς την κατεύθυνση μιας ευνοϊκής ρύθμισης.

        Ως Ομοσπονδία μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Ηγεσία του ΠΝ έδειξε να είναι ενήμερη για τις δραστηριότητές μας καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ διαπιστώσαμε αξιοσημείωτη ταύτιση απόψεων στο είδος και εύρος των λύσεων που απαιτούνται για τη γενικότερη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

        Από την πλευρά μας, δηλώσαμε ότι η στήριξή μας προς την Ηγεσία θα παραμείνει σε όλα τα επίπεδα, διότι διαπιστώσαμε έμπρακτα το ενδιαφέρον για ένα καλύτερο Αύριο για το ΠΝ και το προσωπικό του. Υπό αυτό το αισιόδοξο πνεύμα, συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στο ΓΕΝ και την Ομοσπονδία μας.