Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Δευ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                      Αθήνα, 11 Απριλίου 2024

        Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 διεξήχθη συνάντηση ανάμεσα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Γιώργο Τσίπρα και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδία μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Δημήτριο Μεθενίτη, το Γενικό Γραμματέα, Διονύση Τσακαλάκη και τον αναπληρωτή Ταμία, Σωτήρη Τουλάκη.

        Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε η επί σειρά ετών ιδιότητα του κ. Τσίπρα ως Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και κατ’ επέκταση η γνώση των θεμάτων που απασχολούν τους στρατιωτικούς, τα οποία όπως φάνηκε και από το λεπτομερές πολυσέλιδο ενημερωτικό σημείωμα της Π.Ο.Ε.Σ. που του παραδόθηκε, παραμένουν άλυτα. Προς μεγάλη μας ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να παρακολουθεί τα θέματα Άμυνας και κυρίως όσα απασχολούν το προσωπικό.

        Σε αυτό το πλαίσιο μας ζητήθηκε και προβήκαμε σε λεπτομερή ενημέρωση επί των προβλημάτων, με κύριο σκοπό να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας ώστε τα θέματα των στρατιωτικών να μπορούν να διοχετεύονται και στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι μόνο διότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στρατιωτικοί είναι εργαζόμενοι, αλλά επειδή είναι και Ευρωπαίοι πολίτες.

        Μερικά από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίασης ήταν και αυτά της επικαιρότητας, όπως τα μετοχικά ταμεία και η Υγεία κατ’ επέκταση, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, οι αποστρατείες των ΕΠΟΠ λόγω ηλιακών ορίων, η οικονομική αποδυνάμωση των στρατιωτικών, οι αυξανόμενες παραιτήσεις, οι συνθήκες εργασίας κλπ.

        Από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας ευχαριστήσαμε τον κ. Τσίπρα για το ειλικρινές ενδιαφέρον και καταστήσαμε σαφές θα συνδράμουμε σε κάθε προσπάθειά του για περαιτέρω ανάδειξη των προβλημάτων. Σε αυτό το πνεύμα συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.