Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Κυρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Οικονομικά (Αποζημίωση για Εκτέλεση Υπηρεσίας)

ΣΧΕΤ. :   α.   ΠΔ 200/1993 (ΦΕΚ Α΄ 75, «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ.»)

              β.   Ν.3883/2010 (ΦΕΚ Α’ 167, «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις»)

              γ.   ΥΑ αριθμ. Φ. 411/12/362832/Σ.8977/2023 (ΦΕΚ Β΄ 5700, «Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.»

              Κύριε Αρχηγέ.

Η Ομοσπονδία μας έλαβε πρόσφατα ένα ιδιαίτερα σοβαρό παράπονο συναδέλφων του ΣΞ που έχουν διατεθεί από τις Υπηρεσίες τους σε έτερη, στη ν. Ικαρία, για διάστημα ενός μηνός στο πλαίσιο των σχετικών (β) και (γ).

Ως είθισται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ακολουθεί διαταγή για τη οικονομική τακτοποίηση. Ωστόσο, αν και η διάθεση του ενός μηνός αναμένεται να περατωθεί την προσεχώς, η οικονομική τακτοποίηση βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα λόγω μη εισέτι έκδοσης εν λόγω Δγής, με αποτέλεσμα να μην έχει καταβληθεί εξαρχής στους συναδέλφους η προκαταβολή του συνολικού ποσού.

Εντούτοις, από την στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα τα τρέχοντα έξοδα πληρώνονται με δαπάνες των συναδέλφων μας, θεωρούμε ότι καθίσταται προφανές ότι η Υπηρεσία οφείλει να τους καταβάλει άμεσα την πλειοψηφία του ποσού και αυτό διότι, μόλις λήξει η διάθεση θα πρέπει να εξοφληθεί και η διαμονή τους σε ξενοδοχείο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή δεν νοείται οι στρατιωτικοί να κάνουν οικονομικές διευκολύνσεις προς όφελος της Υπηρεσίας, πολλώ δε μάλλον διά της έμμεσης επιβολής, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας λόγω του κατεπείγοντος της περίπτωσης ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, ήτοι αφενός να εκδοθεί η απαιτούμενη Δγή, αφετέρου να καταβληθεί στους συναδέλφους το αναγκαίο ποσόν το συντομότερο δυνατόν – και σε κάθε περίπτωση πριν τη λήξη της διάθεσης.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.