Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

30
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με αφορμή τις αυξανόμενες παραιτησεις στο ΠΝ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ, Δημήτρης Μεθενίτης, συζητάει με το δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο για το φλέγον πρόβλημα των αυξανόμενων παραιτήσεων όχι μόνο στο ΠΝ πλέον, αλλά και στις ΕΔ γενικότερα, σχολιάζοντας την απαξίωση του προβλήματος από πλευράς της Ηγεσίας.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι συγκλονιστικά. Πλέον αναδεικνύεται μια ακόμα πολύ σοβαρή παράμετρος των παραιτήσεων: το ποιοτικό τους χαρακτηριστικό, το οποίο έχει ομοίως επιδεινωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Οι παραιτήσεις μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2023 ουσιαστικά βρίσκονται σε πολύ χειρότερο επίπεδο ακόμα και σε σχέση με τις παραιτήσεις του 2013 που ήταν αποτέλεσμα των αιματηρών οικονομικων περικοπών που είχαν γίνει τον Αύγουστο 2012 και οδήγησαν την ΠΟΕΣ στο ΣτΕ με τα γνωστά νικηφόρα αποτελέσματα. Αυτο δείχνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην υποτιθέμενη μεταμνημονιακή εποχή των "επιτυχιών" και των "παροχών", είναι πολύ χειρότερες από τις εκείνες που επικρατούσαν στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι τίποτα δεν πάει καλά.

Πρόκειται για την πιο πικρή δικαίωσή της ΠΟΕΣ, που διαρκώς φωνάζει για την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και του συνόλου των αποζημιώσεων, που έχουν φέρει τα στελέχη σε απόγνωση και τους νέους ανθρώπους να αποφεύγουν τις ΕΔ. Το ερώτημα είναι που θα σταματήσει  κατήφορος.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη.