Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

 

ΠΡΟΣ :      - Π.Ο.Ε.Σ.                                                                                           Αρ. πρωτ. 006/2024

                   - Βουλευτές Ιωαννίνων                                                                      Ιωάννινα, 7 Μαρ 24

ΚΟΙΝ. :      -  Βουλευτή Πρέβεζας

                   - Δημαρχο Πρέβεζας

                   - Δκτή 8 Μ/Π ΤΑΞ

                   - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι                                                                                   

 

ΘΕΜΑ:     Στρατωνισμοί-Εγκαταστάσεις (Αξιοποίηση Εγκαταστάσεων Πρώην ΣΟΑ Πρέβεζας)

         

               Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο Πρέβεζας, υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες στο παρελθόν, μέχρι τη σταδιακή αναδιοργάνωση των Στρατιωτικών Μονάδων -κλιμακίων της Πρέβεζας, λειτουργούσαν ως Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ).

               Από το 2012, λόγω της παραπάνω αναδιοργάνωσης, έπαψαν να λειτουργούν ως ΣΟΑ και όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της φυσικής φθοράς των εγκαταστάσεων οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

               Το υπόψη ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ και έχει αποδοθεί στην ΥΠΑΑΠΕΔ προς αξιοποίηση, χωρίς όμως κάποια γνωστή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

            Κατόπιν των παραπάνω, προτείνουμε την εξέταση δημιουργίας Ξενώνων ή ΚΑΑΥ στις παραπάνω εγκαταστάσεις, για τους παρακάτω λόγους:

             Η δημιουργία ξενώνων ή ΚΑΑΥ στο κέντρο της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πρέβεζας, θα έδινε την ευκαιρία στο στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής και όχι μόνο, να πραγματοποιήσει ολιγοήμερες διακοπές με χαμηλό κόστος σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ηπείρου, κάτι  που από μόνο του αποτελεί σημαντικό όφελος για κάθε οικογένεια, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που   αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.

              Το όφελος για την τοπική κοινωνία θα ήταν σημαντικό, αφού και οικονομικά θα ενισχύονταν οι τοπικές επιχειρήσεις άλλα και οι εγκαταστάσεις των ΣΟΑ θα ανακαινιζόταν ώστε να έδιναν ένα ακόμα πιο όμορφο πρόσωπο στη συγκεκριμένη κεντρικότατη περιοχή της Πρέβεζας.

                Τα τελευταία χρόνια τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων δύνανται να παραθερίσουν στα ΚΑΑΥ Καλών Νερών στην περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Οι υπόψη εγκαταστάσεις εκτός της σχετικά μεγάλης απόστασης από την περιοχή, εξυπηρετούν υπηρεσίες που εδρεύουν σε ένα αρκετά μεγάλο γεωγραφικό τομέα (Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μακεδονίας) και ως εκ τούτου αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των στελεχών. Συν τοις άλλοις οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες  άφησαν έντονο το στίγμα τους στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών.

           Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των παλαιών ΣΟΑ Πρέβεζας, υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής με ανακαίνιση, 8 διαμερισμάτων με σχετικά μικρό κόστος, το οποίο σταδιακά θα καταστεί ανταποδοτικό προς την τοπική κοινωνία και την οικονομία γενικότερα, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη ότι τα εν λόγω ακίνητα τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχουν αποφέρει κανένα ουσιαστικό κέρδος.                                                

               Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

           Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

            Πλάτων Παντέρης

Βασίλειος Παππάς

         Αντισυνταγματαρχής(ΠΖ)

 Υπολοχαγός(ΑΜΧ)

                      6937494373

6974795605