Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

02
Πεμ, Μάι

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

(Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι.)

 

Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ.

1/2-1-2024 διαταγή του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων

Καταχωρημένο στο βιβλίο σωματείων με α/α 2327/4-1-2024.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

         Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,  αντιπροσωπεία του  ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών  Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πρεβέζης  κ. Γεωργάκο Νικόλαο.

        Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα  της Αξιοποίησης των Εγκαταστάσεων των πρώην ΣΟΑ  Πρέβεζας στο Στρατόπεδο ‘’Σολωμού’’, με την εξέταση δημιουργίας Ξενώνων ή ΚΑΑΥ. Συγκεκριμένα επισημάνθηκαν τα παρακάτω:

              -Η δημιουργία ξενώνων ή ΚΑΑΥ στο κέντρο της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πρέβεζας, θα έδινε την ευκαιρία στο στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής και όχι μόνο, να πραγματοποιήσει ολιγοήμερες διακοπές με χαμηλό κόστος σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ηπείρου, κάτι  που από μόνο του αποτελεί σημαντικό όφελος για κάθε οικογένεια, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που   αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.

             -Το όφελος για την τοπική κοινωνία θα ήταν σημαντικό, αφού και οικονομικά θα ενισχύονταν οι τοπικές επιχειρήσεις άλλα και οι εγκαταστάσεις των ΣΟΑ θα ανακαινιζόταν ώστε να έδιναν ένα ακόμα πιο όμορφο πρόσωπο στη συγκεκριμένη κεντρικότατη περιοχή της Πρέβεζας.

         Ο κ. Δήμαρχος επισήμανε ότι στην ευρύτερη περιοχή του στρατοπέδου “Σολωμού”, υφίσταται σχεδιασμός για αξιοποίηση και γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής και συμφώνησε πως η αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων με τη δημιουργία ξενώνων ή ΚΑΑΥ για τους στρατιωτικούς θα αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό και ενισχυτικό παράγοντα στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

       Επιπλέον των παραπάνω, ο κ. Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι στην επικείμενη ολοκληρωμένη πρότασή του Δήμου, θα εισηγηθεί την δημιουργία Ξενώνων ή ΚΑΑΥ με μέριμνα του Στρατού, ως μέρος της συνολικής ανάπλασης, καθώς επίσης σε περίπτωση υλοποίησης του υπόψη έργου, τη συνδρομή του Δήμου Πρεβέζης όπου είναι αυτό εφικτό.

         Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι. θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Δήμαρχο  για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για συνάντηση, το ενδιαφέρον που έδειξε για το παραπάνω θέμα που απασχολεί τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, καθώς και   την πρόθεσή του για συνδρομή στην εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

            Πλάτων Παντέρης

Βασίλειος Παππάς

         Αντισυνταγματαρχής(ΠΖ)

 Υπολοχαγός(ΑΜΧ)

             6937494373

6974795605