Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Κυρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                       Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2024

Η Ομοσπονδία μας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον  Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη και αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Δημήτριο Μεθενίτη, τον Αντιπρόεδρο, Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Χρήστο Μαρινέλη και το Γενικό Γραμματέα, Συνταγματάρχη (ΜΧ) Διονύσιο Τσακαλάκη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, κατά το οποίο παραδόθηκε στον κ. Αρχηγό ενημερωτικό με τις παρατηρήσεις και τα σύντομα σχόλια της Π.Ο.Ε.Σ. για πλήθος θεμάτων που απασχολούν το προσωπικό του ΣΞ, τα οποία παρουσιάστηκαν λεπτομερώς.

Ενδεικτικά αναφέρονται, οι διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες εργασίας στο ΣΞ, οι παραιτήσεις και οι λόγοι για τους οποίους οδηγούνται σε αυτές τα στελέχη, η μη επίλυση του μείζονος ζητήματος των ηλικιακών ορίων των ΕΠΟΠ, οι απολύσεις στελεχών για λόγους υγείας, προβλήματα στην υγεία και ασφάλεια στην εργασία, πολλά οικονομικά ζητήματα, προβλήματα που αφορούν την παραμεθόριο, καθώς και διάφορα θέματα που έχουν προκύψει στην επικαιρότητα και έχουν προκαλέσει αναβρασμό στα στελέχη.

Ο κ. Αρχηγός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κλίμα που επικρατεί στο προσωπικό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με συντονισμένη προσπάθεια, πολλά εκ των προβλημάτων μπορούν να τεθούν σε πορεία επίλυσης. Υπό αυτό το αισιόδοξο πνεύμα, συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στο ΓΕΣ και την Ομοσπονδία μας, ώστε να χτιστούν γερά θεμέλια για ακόμα ισχυρότερες ΕΔ.