Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Μέριμνα Προσωπικού

Η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής  Ενότητας Καστοριάς μεταφέρει   τον προβληματισμό και την πικρία των συναδέλφων μελών της Ένωσης μας, αναφορικά με τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού της φρουράς Καστοριάς σε καθήκοντα και υπηρεσίες που δεν σχετίζονται με την αποστολή και τα καθήκοντά τους, σε συνδυασμό με το ήδη επιβαρυμένο από υπηρεσιακές υποχρεώσεις πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες, οι προγραμματισμοί θερινών αδειών έχουν «τιναχτεί στον αέρα» παρά το γεγονός ότι απομένει, πλέον, λιγότερο από ένας μήνας καλοκαιριού και σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα κατάσταση δεν φαίνεται να υφίστανται συνθήκες που να διασφαλίζουν τη μέριμνα υπέρ του προσωπικού.

Οι λόγοι της αδυναμίας τήρησης του προγράμματος χορήγησης αδειών είναι, δυστυχώς πολλοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Τη συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού σε καθήκοντα πυρασφάλειας (36 άτομα καθημερινά)
  • Την εκπομπή αμιγών δασοπερίπολων ακόμα και με κατάσταση επικινδυνότητας «1» (χαμηλή) ή «2» (μέση).
  • Την απασχόληση οδηγού στο ΕΚΑΒ.
  • Το πρόγραμμα εσωτερικής υπηρεσίας το οποίο για αυτονόητους λόγους επιβαρύνθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων επιθεωρήσεων του ΓΕΠΣ κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Είναι γνωστό ότι το στρατιωτικό προσωπικό δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί την εκτέλεση Διαταγής, εκτός από τις περιπτώσεις που αυτή είναι προδήλως παράνομη. Με απογοήτευση βλέπουμε ότι υπάρχει υπερεκμετάλλευση αυτής της κατάστασης, πάντα εις βάρος των στρατιωτικών, οι οποίοι πλέον διαφαίνεται ότι χάνουν μέχρι και το δικαίωμα στην καλοκαιρινή άδεια αφού πάντα προέχουν οι υπηρεσιακοί λόγοι, οι διαταγές και η ανωτέρα βία.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε για την ανάδειξη του θέματος ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στη Καστοριά, πιθανώς δε και σε άλλες περιοχές εφόσον είναι θιγόμενοι, να μπορέσουν να λάβουν την προγραμματισμένη τους καλοκαιρινή άδεια. Ας αναλογιστεί η Πολιτεία ότι μαζί μ’εμάς επιβαρύνονται και οι οικογένειές μας. Ζητάμε τα αυτονόητα.