Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

02
Πεμ, Μάι

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Γλωσσομάθεια Στελεχών

ΣΧΕΤ. :  α. ΠαΔ.3-33/2019

  1. Σύμφωνα με τo (α) σχετικό, δύναται η εκμάθηση ξένων γλωσσών από το Διακλαδικό Ινστιτούτο Γλωσσομάθειας Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΙΓΕΔ), στο οποίο λειτουργούν κατ΄ έτος, έως 6 τμήματα φοίτησης (π.χ. βουλγαρικά, τουρκικά, αραβικά, κινεζικά). Το είδος της γλώσσας που θα διδάσκεται, καθορίζεται κάθε φορά με διαταγή του ΓΕΕΘΑ/Β2, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Ο αριθμός των στελεχών του ΣΞ που θα φοιτούν στο ΔΙΓΕΔ, καθορίζονται κατ΄έτος από το ΓΕΕΘΑ/Β2. Τα προσόντα των υποψηφίων καθώς και οι διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων καθορίζονται στο Παράρτημα «Δ» του (α) σχετικού.

 

  1. Με το Παράρτημα «Δ», στη διαδικασία επιλογής για φοίτηση στο ΔΙΓΕΔ, συμμετέχουν στελέχη Δνσεων Ο-Σ/ΓΕΣ, πλην (ΤΔ), (ΣΓ), (ΔΕ), (Γ), (Ε), (YI) στην αντίστοιχη γλώσσα που προκηρύσσεται και σύμφωνα µε τα κριτήρια (µόρια) της Προσθήκης «1/Δ» για τους Αξκούς βαθμού Υπλγού - Λγού και της Προσθήκης «3/Δ» και για τους Ανθστές- Μ. Υπξκούς, βαθµού Eπχία - Αλχία (πλην ΕΜΘ).

 

  1. Σύμφωνα με τα παραπάνω, από την διαδικασία επιλογής φοίτησης εξαιρούνται συνάδελφοι προελεύσεως Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.). Αδυνατούμε να καταλάβουμε τον λόγο που υπάρχει αυτή η παρεμπόδιση στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις ίδιες ευκαιρίες μάθησης, εκ της στρατιωτικής ηγεσίας, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό  στρατιωτικών συναδέλφων του ΣΞ.

 

  1. Η Ένωση προτείνει την τροποποίηση του Παραρτήματος «Δ» του (α) σχετικού, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα στην διαδικασία επιλογής για φοίτηση στο ΔΙΓΕΔ τόσο οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) όσο και οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.). Η δυνατότητα συμμετοχής όλων των στελεχών μόνο καλό μπορεί να επιφέρει καθόσον θα έχει ως ανταποδοτικό όφελος στην λειτουργία του ΣΞ στελέχη με αυξημένο επίπεδο εκπαίδευσης και δυνατότητα να αναλάβουν πολύπλευρα καθήκοντα.

 

  1. Η ΠΟΕΣ στην οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλείται για τις κατά κρίση της ενέργειές της.

 

  1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.