Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

                                                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

                                                                                                                           Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2024

      Την στιγμή που έχει προκληθεί πολύ μεγάλη αναταραχή και αναστάτωση στις ΕΔ από την ενέργεια των συνδικαλιστών του Υπουργείου, να παρακρατήσουν υποχρεωτικά και δίχως ρητή συναίνεση 30€ από τις μισθοδοσίες στελεχών, παρατηρούμε ότι στελέχη της έτερης Ομοσπονδίας (αλλά και διάφορα «τρολ» των οποίων ο ρόλος θα διερευνηθεί), ως σύγχρονοι Δον Κιχώτες, επιδίδονται στο συνηθισμένο κυνήγι ανεμόμυλων.

      Τα τελευταία 24ωρα, αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την καταχρηστική ενέργεια της υποχρεωτικής παρακράτησης, αντί να παρουσιάσουν τη δήθεν σύμβαση που διαφημίζουν, αντί να απαντήσουν στις αντιδράσεις που έχουν οι ίδιοι προκαλέσει, αυτοπαρουσιάζονται με δυνατότητες τραπεζών και συγχέουν το καταστατικό τους με νόμους για να προκαλέσουν περαιτέρω σύγχυση. Παράλληλα, για μια ακόμα φορά επιχειρούν με ΨΕΥΔΗ να διαβάλλουν και να δυσφημήσουν την ΠΟΕΣ.

      Σύμφωνα με τα ψεύδη αυτά, η Ομοσπονδία μας παρουσιάζεται ότι δήθεν απέτρεπε τους στρατιωτικούς από τις διεκδικήσεις της νυκτερινής αποζημίωσης για τα έτη 2017-19. Αν και πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και δείχνουμε την αμέριστη κατανόηση και συμπαράστασή μας σε όποιον έχει δυσχέρειες στην κατανόηση ακόμα και απλών κειμένων, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω συκοφάντηση της Ομοσπονδίας μας. Πόσο μάλλον από εκείνους που έχουν λάβει εύσημα ότι «απέτρεπαν τους στρατιωτικούς από το δικαστικό ακτιβισμό και τις διεκδικήσεις διότι δεν τις αντέχουν τα δημόσια οικονομικά» (Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος τύπου ΝΔ σε εκδήλωση της εν λόγω Ομοσπονδίας το Δεκέμβριο 2018).

      Επειδή θεωρούμε άσκοπο να μπούμε σε διαδικασία λεκτικής αντιπαράθεσης με αυτούς που δείχνουν να είναι τσακωμένοι με την αλήθεια και την πραγματικότητα, απλώς θα παραθέσουμε στοιχεία, δηλαδή δικαστικές αποφάσεις για τα έτη 2017-19 που ήδη έχουν εκδοθεί και αναμένουν να πληρωθούν, ακριβώς όπως έγινε και σε στρατιωτικούς της Ροδόπης πρόσφατα:

Πληρωμή στρατιωτικών Ροδόπης (από φύλλο μισθοδοσίας στελέχους)

Απόσπασμα απόφασης για στρατιωτικούς Σαλαμίνας και Πειραιά

Απόσπασμα απόφασης για στρατιωτικούς Έβρου

Απόσπασμα απόφασης για στρατιωτικούς Καστοριάς και Φλώρινας

Απόσπασμα απόφασης για στρατιωτικούς Καβάλας και Δράμας

      Αντίστοιχα υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για πλήθος περιοχών και αφορούν τις διεκδικήσεις νυκτερινής αποζημίωσης για τα έτη 2017-19: Αρκαδία, Λέσβος, Λήμνος, Φθιώτιδα, Αθήνα, Ημαθία κλπ, όπως αντίστοιχα υπάρχουν ακόμα αγωγές που δεν έχουν εκδικαστεί καν (πχ Κάλυμνος). Θεωρούμε ανούσιο να παραθέσουμε αποσπάσματα από όλες: το ΨΕΜΑ έχει ήδη καταρριφθεί.

      Ωστόσο, θα θέσουμε ένα ερώτημα προς κάθε στρατιωτικό: όταν έχουν ειπωθεί τόσα αδιανόητα ΨΕΜΑΤΑ για κάτι που εύκολα μπορεί να διαψευστεί, όπως το αν η ΠΟΕΣ, η κατεξοχήν Ομοσπονδία των δικαστικών διεκδικήσεων («δικαστικού ακτιβισμού»), απέτρεπε ή όχι τους στρατιωτικούς από το να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, πόσα άλλα ΨΕΜΑΤΑ μπορεί να έχουν ειπωθεί που να είναι πιο δύσκολο να διαψευστούν;

      Αφήνουμε την απάντηση στο κάθε στέλεχος.