Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Δευ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                      Αθήνα, 12 Απριλίου 2024

        Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, μια πρώτη συνάντηση του Πρόεδρου του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, Δημητρίου  Μεθενίτη, με τον Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας και Αρχιπλοίαρχο ΠΝ ε.α., Στέφανο Γκίκα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς.

        Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε έντονος  προβληματισμός για τις αυξανόμενες παραιτήσεις στις ΕΔ και ιδίως στο ΠΝ, συνδυαστικά με τους λόγους για τους οποίους η τάση αυτή δεν δείχνει να αντιστρέφεται προς ώρας. Με βάση αυτόν τον άξονα, έγινε από μέρους μας συνοπτική παρουσίαση των προβλημάτων που απασχολούν τους στρατιωτικούς, ενώ στον κ. Αντιπρόεδρο παραδόθηκε λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα της Π.Ο.Ε.Σ..

        Παράλληλα, συζητήθηκαν και τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν στα Μετοχικά Ταμεία, στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, στις αποστρατείες των ΕΠΟΠ λόγω ηλιακών ορίων, τις συνθήκες εργασίας κ.α.. Ο κ. Γκίκας δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, με πολλές από τις όποιες συμφωνεί.

      Ενημερώσαμε επίσης τον κ. Βουλευτή, ότι ζητούμε την  στελέχωση των Γραφείων της Ομοσπονδίας μας, τόσο στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης, όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας αλλά και των στελεχών γενικότερα. 

      Είναι σημαντικό τέλος, ότι η θεσμική θέση του Αντιπροέδρου της ΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, καταλαμβάνεται από πρώην συνάδελφο ο οποίος έχει ιδίαν αντίληψη για τα προβλήματα των στρατιωτικών και στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να συνεχιστεί με εποικοδομητικό τρόπο, η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.