Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Επιβεβαιώνει την Π.Ο.Ε.Σ. ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την υψηλή τιμή στα αντισηπτικά υγρά που πωλήθηκαν στο ΚΨΜ του 298 Μ/Κ ΤΕ στη Σάμο, μετά από το ερώτημα της βουλευτού του ΜέΡΑ 25, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κας Σοφίας Σακοράφα (δείτε εδώ), όπως ο ίδιος απάντησε ως εξής:

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή και διανομή αντισηπτικού διαλύματος στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), κατά την εμφάνιση της πανδημίας παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε στην 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ), από τις τελωνειακές αρχές της ΑΑΔΕ, κατασχεμένη αιθυλική αλκοόλη για την παρασκευή αντισηπτικών διαλυμάτων και τη διάθεση αυτών στους Κλάδους των ΕΔ και στο Υπουργείο Υγείας. Η παραχθείσα ποσότητα χορηγήθηκε ήδη, κατόπιν αιτήσεων, σε Μονάδες των ΕΔ. Περαιτέρω, έχει εγκριθεί η προμήθεια επιπλέον ποσότητας αιθυλικής αλκοόλης, προκειμένου να συνεχιστεί από την 441 ΑΒΥΥ απρόσκοπτα η παραγωγή αλκοολούχων αντισηπτικών διαλυμάτων επ’ ωφελεία των Μονάδων των ΕΔ.

Την 10 Απριλίου 2020, παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις της 441 ΑΒΥΥ υγειονομικό υλικό από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο κατανεμήθηκε από το ΓΕΕΘΑ στους Κλάδους των ΕΔ, για την περαιτέρω χορήγηση στις Μονάδες αρμοδιότητας εκάστου Γενικού Επιτελείου, ενώ παράλληλα διατέθηκαν πιστώσεις για την παρασκευή ικανής ποσότητας υγρού καθαρισμού χεριών και λευκαντικού επιφανειών με βάση το χλώριο, η οποία διανεμήθηκε στους Σχηματισμούς - Μονάδες.

Επιπρόσθετα, κατασκευάζονται διαρκώς ειδικά κυτία που περιέχουν αντισηπτικό, μάσκες και γάντια, για τις ανάγκες των οπλιτών και αναλόγως της διαθεσιμότητας, διατίθενται και στο υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έχουν ληφθεί και διαρκώς επικαιροποιούνται όλα τα απαραίτητα προληπτικά υγειονομικά και διοικητικά μέτρα προστασίας, πλήρως εναρμονισμένα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα περί απολυμάνσεων μέσων και εγκαταστάσεων στρατιωτικών Μονάδων, όπου αυτό απαιτείται.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των αντισηπτικών που προμηθευόμαστε από το εμπόριο και πωλούνται από τα ΚΨΜ ή τις Στρατιωτικές Εκμεταλλεύσεις, αυτές διαμορφώνονται ανάλογα με τις τιμές προμήθειάς τους, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα είδη.  

ΜΕΡΑ 25 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΨΜ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd