Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 944/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), σχετικώς με τη μη συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδία μας στα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣ, παρ΄ ότι νόμος το προβλέπει, το ΚΚΕ επανέρχεται με νέο ερώτημά του στη ΒτΕ, με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Υποχρεωτική η συμμετοχή εκπροσώπου στρατιωτικών στα διοικητικά συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων. 

     Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στην ερώτηση που κατέθεσε με αρ. πρωτοκόλλου 6488/14/05/2020, επεσήμανε ανάμεσα στα άλλα την υποχρεωτική συμμετοχή εκλεγμένου εκπροσώπου των δευτεροβάθμιων ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών, στα διοικητικά συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των υπ’ αυτών λογαριασμών.

     Ωστόσο η κυβέρνηση στην απάντηση της, στις 4-6-2020, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων ενώσεων στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παρ. 18 του άρθρου 30 Γ του ν. 1264/1982, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 45 του ν. 4609/2019, γίνεται αποκλειστικά με την ιδιότητα του παρατηρητή και όχι του πλήρους μέλους».

     Η απάντηση αυτή σχετικά με το ν. 4609/2019 δεν είναι πλήρης, διότι δε συμπεριλαμβάνει τη λέξη υποχρεωτικά που αναφέρει ο νόμος. Προς επιβεβαίωση των παραπάνω παραθέτουμε το άρθρο 66 παρ. 13 του σχετικού νόμου αυτολεξεί: «18. Ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4, ο οποίος κατέχει οργανική θέση εσωτερικού, υπηρετεί σε Μονάδα της Αττικής και εκλέγεται από το συνέδριο κάθε δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχει υποχρεωτικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του αντίστοιχου Μετοχικού Ταμείου και των υπ’ αυτών λογαριασμών.». 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή του ν.4609/2019, σχετικά με την υποχρεωτική συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του αντίστοιχου Μετοχικού Ταμείου και των υπ’ αυτού λογαριασμών; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΜΤ by ΠΟ ΕΣ on Scribd