Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 761/2020 έγγραφό μας, σχετικά με την αντίθεση της Ομοσπονδίας μας στη διάθεση στελεχών στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να εκδοθούν συνταξιοδοτικές πράξεις και το ερώτημα που κατέθεσε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Αντώνης Μυλωνάκης (δείτε εδώ), ο κ. ΥΕΘΑ απάντησε ως εξής:

Οι τρεις ομάδες εργασίας από το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, που έχουν προταθεί, στελεχώνονται με στρατιωτικό προσωπικό διαφόρων κατηγοριών.

Εφόσον ληφθεί οριστική απόφαση για διάθεση του εν λόγω προσωπικού, στην αρμόδια Δνση του e-ΕΦΚΑ, αυτή θα διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.Δ 721/1970 «Περί Οικονομικής Μερίμνης και Λογιστικού των Ε.Δ» (Α΄251), στις οποίες προβλέπεται ότι, υφίσταται η δυνατότητα δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για κοινωφελείς σκοπούς, με απόφαση του Υπουργού ή του Υπηρεσιακού Οργάνου στο οποίο έχει μεταβιβασθεί η σχετική αρμοδιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως, εν προκειμένω, η πρόθεσή μας να συνεισφέρουμε στην επιτάχυνση απονομής των στρατιωτικών συντάξεων, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Τα λοιπά ζητήματα τα οποία τίθενται στην Ερώτηση, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΦΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd