Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1266/2020 έγγραφό μας, σχετικώς με τη διάθεση στρατιωτικών, πλην ιατρών και νοσηλευτών, στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, για τη λήψη δειγμάτων για ανίχνευση του covid-19, στάθηκε η αφορμή για την κατάθεση ερωτήματος στη ΒτΕ με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης, κ. Κωνσταντίνο Μπούμπα, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σέρρες, 17/09/2020

Του: Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών

Προς: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Διάθεση Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις Πύλες Εισόδου της Χώρας για μη στρατιωτικά καθήκοντα»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως έχουμε ενημερωθεί από την «Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, εκτός των ιατρών και νοσηλευτών, πλέον, χρέη λήπτη δείγματος εκτελούν οδηγοί και διοικητικό προσωπικό, που μεταφέρεται από το «424 ΓΣΝΕ», καθ΄ υπέρβαση των καθορισμένων καθηκόντων τους, αλλά και της ίδιας καθαυτής της ιατρικής δεοντολογίας για λήψη δείγματος, που απαιτεί, μόνον εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό να εκτελεί αυτές τις πράξεις. Έχουν, εν τω μεταξύ, ήδη εκφραστεί από τα στρατιωτικά στελέχη σε πολλές κατευθύνσεις οι εύλογες αντιρρήσεις για τη διάθεση στρατιωτικών (αξ/κών – υπ/ξκών υγειονομικού) προς στελέχωση των σημείων εισόδου της χώρας, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα μη στρατιωτικό καθήκον, που είναι το επιχειρησιακό σχέδιο δειγματοληπτικού ελέγχου σε εισερχόμενους επισκέπτες στην Ελλάδα, για αποκλεισμό του ενδεχόμενου της εισόδου νοσούντων από τον ιό «COVID-19», σχέδιο που εφαρμόζουν τα Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην άρση των διαθέσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις πύλες εισόδου της χώρας για την εκτέλεση μη στρατιωτικής φύσης καθηκόντων;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας 

ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd