Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1247/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αναφορικά με τη μη εισέτι αποζημίωση των στελεχών (ιατρών, νοσηλευτών) που διατέθηκαν στο αεροδρόμιο της Λήμνου για την εξέταση (για Covid-19) των προσώπων που εισέρχονται στη Χώρα και τα ερωτήματα που κατέθεσαν στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και το ΚΚΕ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απήντησε ότι:

Οι δαπάνες αποζημίωσης για το προσωπικό των ΕΔ, το οποίο έχει διατεθεί σε πύλες εισόδου της χώρας για τη διενέργεια ελέγχων προς αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, δεν βαρύνουν τον Π/Υ του ΥΠΕΘΑ, αλλά καλύπτονται από τις πιστώσεις του Π/Υ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Το ΥΠΕΘΑ έχει ήδη αποστείλει προς τη ΓΓΠΠ τους ονομαστικούς καταλόγους, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία του εμπλεκόμενου προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των στελεχών.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν του γεγονότος ότι η εν θέματι αποζημίωση του εμπλεκόμενου προσωπικού έχει αναληφθεί πλήρως από το ΥΠΠΟ/ΓΓΠΠ, το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd