Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

30
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με μια απάντηση, όπως και του Υπουργείου Οικονομικών,  με το γνωστό "δώσαμε-δώσαμε" το ΥΠΕΘΑ απάντησε στο ερώτημα του κόμματος ΝΙΚΗ για τις αυξανόμενες παραιτήσεις στο ΠΝ. Ενημερώνουμε το ΥΠΕΘΑ, όπως πράξαμε και με το ΥΠΟΙΚ,  ότι όχι απλά δεν έδωσε, αλλά πήρε κιόλας.

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των δυσχερειών και την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις συνθήκες εργασίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), αλλά και για τον γενικό εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου σταδιοδρομίας, κατάστασης και μέριμνας όλων των κατηγοριών προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο ψηφίστηκε το 2023, η προσαύξηση του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών για τα στελέχη των ΕΔ που εκτελούν ειδικές αποστολές και άλλα μέτρα που αφορούν σε επιμέρους διοικητικές παροχές και διευκολύνσεις.
Ειδικά ως προς το ζήτημα της επάρκειας του υπηρετούντος προσωπικού, επισημαίνεται ότι ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν και θα αυξηθεί περαιτέρω στα προσεχή ακαδημαϊκά έτη, ενώ έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη επιπλέον Επαγγελματιών Οπλιτών, πέραν όσων εκκρεμούν από προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.
Σε κάθε περίπτωση, τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων των ΕΔ αξιολογούν κάθε πρόταση που υποβάλλεται προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών όρων υπηρεσίας του προσωπικού τους, στο μέτρο των επιχειρησιακών απαιτήσεων, των διαθέσιμων πόρων και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Χώρας.


                                                                                         ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
                                                                                            ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ