Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

30
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή πληθώρα εγγράφων της Ομοσπονδίας μας και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.), σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, και την ερώτηση που κατέθεσε επί του θέματος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης κ. Κων/νος Χήτας, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Δένδιας απάντησε ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζω ότι τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων αξιολογούν αναλυτικά το σύστημα μεταθέσεων του προσωπικού και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αναθεώρησής του, προτείνοντας λύσεις ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι υπηρεσιακές απαιτήσεις όσο και οι προσωπικές και οι οικογενειακές ανάγκες των στελεχών. Πρακτικές αυθαιρεσίας και παρέκκλισης από τις διατάξεις του νόμου δεν είναι ανεκτές εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα ζητήματα μέριμνας είναι σταθερά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και έχουν ήδη υλοποιηθεί πρωτοβουλίες για τη στήριξη όλων των κατηγοριών προσωπικού. Ειδικά ως προς την παροχή στέγασης και τη φροντίδα των τέκνων, υπάρχουν ήδη τα σχετικά προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτονόητο είναι ότι η υποβολή κάθε σχετικής πρότασης προς την κατεύθυνση αυτή είναι ευπρόσδεκτη και αξιολογείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σχετικά, τέλος, με τις συνθήκες εργασίας και τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, το ΥΠΕΘΑ έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει από σειρά ετών τα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα.


                                                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
                                                                                 ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ