Δευ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, μετά από την υποβολή αντίστοιχου αιτήματος μας, αντιπροσωπεία του  ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ενότητας Ιωαννίνων, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας,  κα Κεφάλα Μαρία.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο Στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Στην κα  Υφυπουργό επιδόθηκε υπόμνημα με τα παρακάτω  ζητήματα των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην ΠΕ  Ιωαννίνων και προτάσεις επίλυσής τους, για τα οποία η Ένωσή μας έχει ήδη εκδηλώσει αντίστοιχες ενέργειες:

-Προβλήματα στην  Υγειονομική Περίθαλψη των  Στρατιωτικών.

-Αξιοποίηση Εγκαταστάσεων Πρώην ΣΟΑ   Πρέβεζας με την εξέταση δημιουργίας Ξενώνων ή ΚΑΑΥ.

-Συμμετοχή  στελεχών στη συγκρότηση περιπόλων δασοπροστασίας – πυρασφάλειας.

-Χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων περιοχών για το σύνολο των υπηρετούντων σε αυτές (Καλπακίου-Κόνιτσας) και μοριοδότηση αυτών σε ρεαλιστική βάση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και όπως εφαρμόζεται ήδη στις ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας.

Επιπλέον των παραπάνω, τέθηκε το θέμα των καθυστερήσεων υλοποίησης των συνυπηρετήσεων κατά τις μεταθέσεις των συναδέλφων, για το οποίο δεσμευτήκαμε ότι θα υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την αποτελεσματική του αντιμετώπιση.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι. θέλει να ευχαριστήσει την κα Υφυπουργό  για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για συνάντηση, το ενδιαφέρον που έδειξε για τα προβλήματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, καθώς και   την πρόθεσή της για εξεύρεση λύσεων με την προώθηση των αιτημάτων μας προς τον αρμόδιο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαο Δένδια.