Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26
Παρ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                              Κατερίνη, 8 Φεβρουαρίου 2021

 

       Το προηγούμενο Σάββατο, αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΕ Πιερίας συναντήθηκε με τον Βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, κ. Φώντα Μπαραλιάκο, στο γραφείο του στην πόλη της Κατερίνης.

        Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό  κλίμα. Το Δ.Σ. κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

     Αναλυτικότερα, στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που διεξήχθη είχαμε την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να ενημερώσουμε εκ νέου τον κ. Βουλευτή σχετικά με τις εξελίξεις του χρόνου υπηρεσίας των στελεχών των ΕΔ σε Μονάδες και Υπηρεσίες, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού, στις οποίες έχουν υπηρετήσει ασκώντας καθήκοντα της ειδικότητάς τους, την αντιστοιχία ειδικοτήτων ΕΔ ώστε να υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, την παράλληλη ασφάλιση νομικών, μηχανικών και ιατρών καθώς και την ανάγκη ρύθμισης και εξορθολογισμού του καθεστώτος αποστράτευσης και συνταξιοδότησης των στρατιωτικών του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) ένα θέμα που είχε σταλεί επιστολή στον Υ.ΕΘ.Α από τον ίδιο τον κ. Βουλευτή Πιερίας.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ  ευχαρίστησε τον κ. Μπαραλιάκο για το ενδιαφέρον αλλά και για την πρόσφατη ανάδειξη της αδικίας που είχε προκύψει σχετικά με τις  Η.Ε.Ε. (Ημέρες Εκτός Έδρας) και την κατανομή που τελικώς επιλύθηκε.

Από την πλευρά του, ο κ. βουλευτής τόνισε ότι γνωρίζει τα παραπάνω θέματα, ενημερώνετε διαρκώς και υπογράμμισε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Πιερίας για την επίλυση τους γεγονός που αποδεικνύεται απο την κοινοβουλευτική δραστηριότητά του για τα θέματα της Στρατιωτικής κοινότητας. 

Τέλος, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας και επικοινωνίας, δόθηκε υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών και για την από κοινού προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Βασίλειος Μαυρίδης

Εποπ Λχίας (ΠΒ)

6976949994

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Νεκτάριος Γκούσκος

Ανθστης (ΥΓ)

6955688571