Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1018/2020 έγγραφό μας που προκλήθηκε από υπ΄ αριθμ. πρωτ. 423/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), σχετικώς με τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονωϊού και όπως τούτα λαμβάνονται για τα πληρώματα των αρμάτων των Μονάδων Τεθωρακισμένων και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒΤΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ (δείτε εδώ), ο ΥΕΘΑ απήντησε ως εξής:

Με την έναρξη της πανδημίας, ελήφθησαν και διαρκώς επικαιροποιούνται όλα τα απαραίτητα προληπτικά, υγειονομικά και διοικητικά μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, πλήρως εναρμονισμένα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), εξέδωσε οδηγίες προς όλες τις Μονάδες και Υπηρεσίες του, σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εν λόγω ιού, τους παράγοντες νόσησης, τη διάγνωση - διαχείριση του προσωπικού, αλλά και τις οδηγίες απολύμανσης, οι οποίες είναι εναρμονισμένες με τον ΕΟΔΥ και καλύπτουν σε γενικές γραμμές τα θέματα προστασίας προσωπικού και απολύμανσης των υλικών.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΙΤ), εξειδίκευσε τις ως άνω οδηγίες αποκλειστικά για τα πληρώματα των αρμάτων. Αυτές, εν συνεχεία, αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΓ), συνοψίζονται δε, ως ακολούθως:

  • Όλο το προσωπικό, κατά την είσοδο και την παραμονή του εντός των αρμάτων μάχης, vα φέρει υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου, υφασμάτινη ή μιας χρήσης.
  • Η χρήση των αρμάτων να γίνεται αποκλειστικά από το προσωπικό που τα έχει χρεωμένα, το οποίο να είναι υπεύθυνο για την απολύμανση των απαρτίων που έρχονται σε επαφή, όπως τα χειριστήρια, τα προσοφθάλμια, οι προμετωπίδες κ.λπ.
  • Ο εξοπλισμός των αρμάτων, ο οποίος χρησιμοποιείται από κάθε χειριστή προσωπικά (π.χ. κράνη αρματιστή, ακουστικά σταθμών ασυρμάτου), να είναι χρεωμένος ξεχωριστά στο προσωπικό και να επιδιώκεται η χρήση μόνο από αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις.

ΚΚΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd