Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

30
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.), σχετικά με την καθυστέρηση αποζημίωσης δαπανών ειδικής αγωγής (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ), και την ερώτηση που κατατέθηκε επί του θέματος στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στη ΒτΕ,  από τον βουλευτή Α΄Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης κ. Στυλιανό Φωτόπουλο, ο ΥΦΕΘΑ κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης απάντησε ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης και σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου, σας γνωρίζω ότι η αναδρομική καταβολή στα στελέχη του ΠΝ των αποζημιώσεων που αντιστοιχούν σε θεραπείες ειδικής αγωγής έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η διαδικασία αναπαραπομπών στην Ανωτάτη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.


Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι προωθείται σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων όπου αναφορικά με τον έλεγχο και την έγκριση των υγειονομικών δαπανών, θα μειώσει δραστικά γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποβαίνουν εις βάρος του ενδιαφερόμενου προσωπικού.
                                                                                 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                            ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ